blogs

nieuwe banner

Nieuwe banner

Met de nieuwe website, was ook het logo aan verfrissing toe. Al het het promotiemateriaal was ook verouderd. Hier is de nieuwe banner.

Minder last van pijn bij bevalling

Minder last van pijn bij bevalling

Vrouwen zijn over het algemeen heel goed in staat om de pijn op te vangen. Ze moeten alleen even weten hoe je dat doet. De haptonomisch zwangerschapsbegeleider leert de zwangere vrouw en haar partner met pijn omgaan.

Lees meer
VHZB waaier: Fijn dat je er bent!

VHZB waaier: Fijn dat je er bent!

Een mooi naslagwerk met verfijnde tekeningen en begeleidende tekst: 29 haptonomische houdingen voor tijdens de zwangerschap, de bevalling en erna. Voor meer contact, vertrouwen en ontspanning voor jou, je partner en jullie kindje.

Lees meer
Zwangerschapshaptonomie: met elkaar

Zwangerschapshaptonomie: met elkaar

Misschien heb je al eens nagedacht over zwangerschapshaptonomie. Over hoe het zou zijn als iemand jullie helpt om de bijzondere periode van zwangerschap samen te beleven en maximaal te genieten van je zwangerschap met jullie kindje als middelpunt. Dit is waar de haptonomische zwangerschapsbegeleider zich op richt.

Lees meer
Het ‘Buckley’ rapport

Het ‘Buckley’ rapport

Het ‘Buckley’ rapport is één van de meest revolutionaire en invloedrijke publicaties over kraamzorg en pasgeborenen zorg die ooit zijn uitgegeven. Wat opmerkelijk is, is dat dit rapport niet om een ​​nieuwe technologie of een nieuw medicijn draait. Het verzamelt juist het wetenschappelijk bewijs voor de overtuiging “less is more” en geeft aan dat een goede start ingrijpende positieve gevolgen heeft voor het leren, de hersenontwikkeling en het welzijn van het kind.

Lees meer
Boek: Tastbaar welkom

Boek: Tastbaar welkom

Dit is het eerste boek dat het haptonomische begeleidingsproces in beeld brengt van begin van de zwangerschap totdat het kind een jaar oud is. Met dit boek wordt inzichtelijk hoe (aanstaande) ouders zelf een gezonde gevoelsontwikkeling kunnen bewerkstelligen bij hun kind. Onder begeleiding maar op eigen kracht.

Lees meer
Geef jij zelf zwangerschapshaptonomie?

Word lid van de VHZB

Lid worden van de VHZB heeft veel voordelen. Zo ben je goed vindbaar op onze website voor zwangeren, hun partners en verwijzers en heb je zowel offline al online contact met collega’s door heel Nederland.

Wij bieden jou een eigen profielpagina en toegang tot ons forum. Maar ook kun je als lid kosteloos deelnemen aan workshops, lezingen en studiedagen.