Lid worden
voordelen lidmaatschap
Waarom lid worden?
Lid worden van de VHZB heeft veel voordelen. Zo ben je goed vindbaar op onze website voor zwangeren, hun partners en verwijzers en heb je zowel offline al online contact met collega’s door heel Nederland.
Wij bieden jou een eigen profielpagina en toegang tot ons forum. Maar ook kun je als lid kosteloos deelnemen aan workshops, lezingen en studiedagen.
01
Vindbaarheid
Je bent goed vindbaar voor zwangere stellen en verwijzers op de landelijke website. Tevens is er een extra website die linked naar jouw website wat gunstig is voor (je) google vindbaarheid.
02
Professioneel
Lid zijn van de landelijke vereniging straalt professionaliteit en kwaliteit uit.
03
Uitwisseling
Je hebt de mogelijkheid tot regelmatig contact en uitwisseling van vragen en informatie met collega haptonomisch zwangerschapsbegeleider, naast ontmoetingsmomenten ook online via een forum in de beschermde ledenomgeving.
04
Meepraten
Wij nodigen de leden van de vereniging van harte uit om mee te denken over praktijkvoering, vragen betreffende cliënten en het beleid van de vereniging.
Uitwisseling van ervaring, kennis en informatie is wat ons als leden bindt. Leden die informatie willen delen met medeleden kunnen dat doen binnen ons forum. Hier kunnen leden op eenvoudige wijze over verschillende onderwerpen van gedachten wisselen.
Alle leden zijn automatisch lid van het forum en krijgen daarnaast de mogelijkheid zich aan te melden voor de VHZB mailinglijst.
05
Gratis workshops & lezingen
Je kunt kosteloos deelnemen aan de jaarlijkse workshop of lezing tijdens de algemene ledenvergadering in het voorjaar.
06
Gratis studiedagen
Je kunt kosteloos deelnemen aan de jaarlijkse studiedag in het najaar (meestal wordt deze geaccrediteerd door de VVH, NFG of NVPA).
Voor wie?
Het lidmaatschap van de vereniging staat open voor een ieder die:
- een opleiding Haptonomische Zwangerschapsbegeleiding met een diploma heeft afgerond op de opleidingen Synergos, de Academie voor Haptonomie, HCN of het WIH. Daarnaast is het mogelijk lid te worden tijdens je opleiding. Je bent dan aspirant lid in opleiding (i.o.)
- praktiserend is
Lid worden? Je bent van harte welkom! Schrijf je direct in via de knop hieronder.
Ben je nog in opleiding? Neem dan eerst even contact met ons op op via bestuur@vhzb.nl.
lidmaatschap
Wat kost dat?
Opzegging van het lidmaatschap dient voor 1 oktober binnen te zijn bij het secretariaat (per post of per mail naar bestuur@vhzb.nl). Dien je jouw opzegging in ná 1 oktober, dan zijn we genoodzaakt de contributiekosten voor het volgende kalenderjaar nog bij je in rekening te brengen en ben je automatisch dat kalenderjaar nog lid.
HZB in beeld
In deze informatiefilm kun je zien hoe haptonomische zwangerschapsbegeleiding in zijn werk gaat.
Ben je benieuwd naar hoe een begeleidingstraject precies verloopt? Klik dan verder!
Veelgestelde vragen
FAQ’s
Wat is het verschil met andere vormen van zwangerschapsbegeleiding?
Zwangerschapshaptonomie is op één paar afgestemd. Je zit dus niet in een groep met andere vrouwen, maar gaat samen met je partner naar de begeleider. Wij laten de partner als volwaardig persoon deelnemen aan de begeleiding. Het aandeel van de partner is essentieel.
Wij werken met fysiek contact; de bevestigende werking van het aanraken wordt gebruikt.
De begeleiding is gericht op het maken van contact met elkaar en met het kindje in je buik. Zo sta je samen stil bij wat er nu is en wat er gaat komen.
Heb je minder pijn bij de bevalling na zwangerschapshaptonomie?
Je leert de pijn van de bevalling opvangen door naar de pijn toe te gaan in plaats van er van weg te gaan. Je partner leert hoe hij jou daarbij het beste kan steunen. Je krijgt handvatten waar je ook thuis mee uit de voeten kunt als voorbereiding op de bevalling. Er wordt ook aandacht besteed aan hoe de verloskundig zorgverlener erbij betrokken kan worden. Bij minder angst en stress tijdens zwangerschap en bevalling is de kans op complicaties lager. Hierdoor wordt de kans groter dat jij en je partner meer tevreden op de zwangerschap en de bevalling terug kunnen kijken. Lees meer over het omgaan met pijn tijdens de bevalling.
Wordt haptonomische zwangerschapsbegeleiding vergoed?
Overleg dit met je begeleider.