Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

ALV en studiemiddag

10 november 2022 @ 09:30 - 17:00

Hierbij nodigen we je van harte uit voor de Algemene Ledenvergadering met aansluitend de studiemiddag verzorgd door STH Water.

Let op: in verband met de workshop is de locatie deze keer niet in Doorn maar in Rheden!
Datum: Donderdag 10 november 2022
Locatie: SEA, Zwembad De Berkel, Arnhemseweg 89, 6991 DL Rheden
(Let op: Arnhemseweg, niet Arnhemsestraatweg.)
Tijd ALV: 9:45 uur – 11:15 uur. Inloop vanaf 9:30 uur.
Tijd studiemiddag: 11:45 uur – 17:00 uur. Inloop vanaf 11:30 uur.

Aanmelden: Stuur een mailtje naar bestuur@vhzb.nl en vermeld daarin of je de gehele dag komt, alleen naar de ALV of alleen naar de studiemiddag.

Algemene Ledenvergadering
De agenda en de stukken t.b.v. de ALV ontvang je uiterlijk twee weken van tevoren.
Laat je ons z.s.m. en uiterlijk 28 oktober even weten of je erbij bent? Stuur een mailtje naar bestuur@vhzb.nl

Lunch
In verband met de planning verzoeken we je dit keer om je eigen lunchpakketje mee te nemen. Voor koffie, thee en sap zorgen wij uiteraard.

Studiemiddag
De workshop ‘Water Als Omhulling’ wordt gegeven door Truus Scharstuhl, Moniek van Slagmaat en Hetty van Dalen. Na de inleiding door Truus zullen we van 12:30 uur tot 14:30 uur in het water zijn. Daarna is er een nabespreking en sluiten we af met een gezellig samenzijn tot 17:00 uur. (Zie hieronder meer inhoudelijke informatie over de workshop.)

Meenemen
Naast je badkleding en een handdoek is het raadzaam om een badjas mee te nemen en eventueel slippers.

Aanmelden studiemiddag
Vooralsnog is er plaats voor 20 deelnemers. Mochten meer mensen zich aanmelden dan kiezen we ervoor om een tweede datum te organiseren. Dus meld je snel aan en stuur een mailtje naar bestuur@vhzb.nl. Aanmelden kan tot uiterlijk 28 oktober.

Accreditatie
Accreditatie is aangevraagd bij de VVH.

Water als omhulling
We zetten het water in als ‘voelmedium’, omdat we er vandaan komen. Het spreekt direct onze tastzin aan. Dat geeft vele mogelijkheden voor ons als haptonomisch werkenden. Déze workshop nodigt uit om aan den lijve het gevoel van de baby in de baarmoeder na te voelen. Werkend als haptonomisch zwangerschapsbegeleider zijn we onder meer affectief gericht op het ongeboren kind en reiken we de ouders aan met hun liefdevolle
aanraking om het kind heen te zijn. Er is meer… Het kindje ligt immers ingebed in het vruchtwater. De eerste tactiele omhulling die het kan ervaren. Deze workshop laat je ervaren hoe deze omhulling kan (aan)voelen; wat de (haptische) aspecten zijn van ‘omhuld zijn door water’. Deze ervaring neem je mee in je begeleiding op het droge, je invoelende vermogen is dan uitgebreid.

______

Met dank aan onze Werkgroep Studiedag, Hetty van Dalen en Ninousha Holst.

Gegevens

Datum:
10 november 2022
Tijd:
09:30 - 17:00

Locatie

Arnhemseweg 89, 6991 DL Rheden
Arnhemseweg 89
Rheden, 6991 DL
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie

Organisator

VHZB
E-mail:
bestuur@vhzb.nl
Bekijk de site van Organisator

Agenda

There are no upcoming events at this time.

Misschien interessant…

Podcast HZB online

Podcast HZB online

Podcast HZB De podcast over HZB is af en online gegaan! Patricia Wichman (https://www.haptonomie-sulis.be/) heeft hier...

Lees meer
Geef jij zelf zwangerschapshaptonomie?

Word lid van de VHZB

Lid worden van de VHZB heeft veel voordelen. Zo ben je goed vindbaar op onze website voor zwangeren, hun partners en verwijzers en heb je zowel offline al online contact met collega’s door heel Nederland.

Wij bieden jou een eigen profielpagina en toegang tot ons forum. Maar ook kun je als lid kosteloos deelnemen aan workshops, lezingen en studiedagen.