Podcast HZB online

Podcast HZB

De podcast over HZB is af en online gegaan! Patricia Wichman (https://www.haptonomie-sulis.be/) heeft hier het voortouw in gehad en Esther Molenaar (haptotherapeute) is de producent. Patricia heeft gewerkt vanuit een opzet van het bestuur en heeft daar samen met Esther Molenaar inhoud en vorm aan gegeven. Heel veel dank voor jullie inzet! De podcast duurt ca. 45 minuten en is o.a. hier te vinden:

https://open.spotify.com/episode/2XLKfxgBnkCb7b10MRAwdW?si=5ad617265d774a58

Beschrijving van aflevering (Eshter Molenaar)

Toen ik halverwege de opleiding haptotherapie zwanger werd was het voor mij vrij logisch dat ik samen met mijn vriend haptonomische zwangerschapsbegeleiding ging doen. Maar voor veel mensen zal deze vorm van begeleiding helemaal niet zo bekend zijn. Vandaar dat ik er graag een aflevering aan wijd. Dat stond al heel lang in de planning en eindelijk is het zo ver!

Voor dit mooie onderwerp ga ik in gesprek met collega Patricia Wichman. Zij is haptotherapeut en haptonomisch zwangerschapgsbegeleider in Oostende (BE) en vertelt mij liefdevol over haar vak.

Vragen die onder andere aan bod komen zijn:
– voor wie is deze vorm van begeleiding geschikt?
– hoe ziet de begeleiding er uit?
– hoe maak je eigenlijk contact met het kindje in de buik?
– hoe betrek je een (eventuele) partner bij de zwangerschap?
– hoe verwerk je een bevalling wanneer die anders loopt dan verwacht?
– hoe hou je contact met elkaar en jezelf als het kindje er eenmaal is?
En nog veel meer….

Ik hoop dat deze aflevering niet alleen (toekomstige) zwangeren inspireert, maar ook nuttige informatie biedt aan bijvoorbeeld huisartsen, vroedvrouwen, doula’s en gynaecologen in zowel Nederland als Vlaanderen.

Links

– Website van Patricia Wigman (https://www.haptonomie-sulis.be/)
– Voor het vinden van een haptonomisch zwangerschapsbegeleider via onze eigen website: Vereniging voor haptonomische zwangerschapsbegeleiding 
– Vlaanderen: www.haptonome.be.
– studie Gert Klabbers ‘haptotherapie effectief bij bevallingsangst’.
beroepsvereniging doula’s

Esther Molenaar
Haptotherapeut in Amsterdam
www.haptotherapie-esther.nl

Voor een haptotherapeut bij jou in de buurt zie:
VVH
NFG
NVPA

 

podcast

Podcast HZB online

Ja, hij is er: de podcast! Esther Molenaar, haptotherapeut, die al heel wat podcasts over haptotherapie op haar naam heeft staan, heeft samen met Patricia Wichman een mooie aflevering gemaakt over zwangerschapshaptonomie.

31 mei 2022

Misschien ook interessant…

Geef jij zelf zwangerschapshaptonomie?

Word lid van de VHZB

Lid worden van de VHZB heeft veel voordelen. Zo ben je goed vindbaar op onze website voor zwangeren, hun partners en verwijzers en heb je zowel offline al online contact met collega’s door heel Nederland.

Wij bieden jou een eigen profielpagina en toegang tot ons forum. Maar ook kun je als lid kosteloos deelnemen aan workshops, lezingen en studiedagen.