Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Studiedag 2021 – 28 oktober

28 oktober 2021 @ 10:00 - 17:00

Jullie zijn van harte uitgenodigd voor de studiemiddag
Intimiteit en Seksualiteit tijdens de zwangerschap en na de geboorte

Datum: 28-10-2021
Locatie: Doorn
Aanvang: 13:00 / sluiting: 17:00
Kosten: leden gratis
niet-leden: € 95,00

Geaccrediteerd door VVH, NVPA, NFG erkent deze dag.

De lezing zal middels streaming thuis gevolgd kunnen worden

Aanmelden: zie aanmeldformulier
Aanmelden voor 23-10-2021

Na het succes van de studiemiddag van 9-6-j.l. zijn we blij dat we jullie wederom een inspirerende middag omtrent het thema intimiteit en seksualiteit kunnen aanbieden. Het doel van de middag is om meer inzicht te krijgen in de ontwikkeling van de partner relatie mede in verband met de transitie van geliefden naar ouders. In ons werk hebben we te maken met relaties en met de spanningen, die er eventueel zijn tussen de partners. Maar de begeleiding is geen relatietherapie. Het gaat over hechting, voorbereiding en contact; daar komt het koppel voor. Hoe herkennen we wat er speelt en hoe plaatsen we dat in de begeleiding? Hoe past intimiteit in de veranderende verhouding tussen de partners? Deze middag zal gaan over de groei in intimiteit/seksualiteit van een liefdesrelatie naar een reële relatie en over de uitdaging om liefdes partners te blijven in een andere intimiteit.

De studiemiddag bestaat ook deze keer uit twee delen: een lezing en een praktisch gedeelte.

De lezing wordt verzorgd door Marina Boonman,- van der Kroon.
Zij is oprichter en directeur van de Academie voor integratieve psychotherapie Vesta. Daarbij is zij integratief therapeut, gespecialiseerd in ontwikkeling van gezinsrelaties en docent aan het ITH, Instituut voor Toegepaste Haptonomie in Nijmegen.
Marina geeft regelmatig lezingen, workshops en nascholingen mede aan het ITH.

Zij zal ons vertellen over de ontwikkeling van de partnerrelatie, die net als de ontwikkeling van de mens bepaalde fases doormaakt.

Het praktisch gedeelte van de middag zal samen met de aanwezigen leden vorm gegeven worden door Olga Westerlink. Olga is haptotherapeute, bekkenbodem fysiotherapeute en HZB`er. Zij is verbonden geweest bij het AMC op de afdeling seksuologie en bekkenbodemproblematiek en begeleidt al vele jaren zwangere stellen.

Marina en Olga zullen ons ieder op hun eigen wijze uitnodigen om het inzicht in de partnerrelatie te vergroten en vrijer om te gaan met intimiteit en seksualiteit.

Tijdens de middag gaan we mede op basis van de inbreng van ons allen aan de slag.
Het zal de kwaliteit van de middag verhogen als je je gedachten laat gaan over casuïstiek en je eigen vragen/expertise in brengt.

We kunnen ons verheugen op een mooie middag, waarin we eindelijk meer vrijheid hebben om met elkaar om te gaan.

Laten we daar gebruik van maken door ons weer op te laden met de nabijheid en de energie van de ander.

We hopen je te zien.

Hartelijke groeten,
Esther Snijder, Miranda Susebeek en Marlijn van Dalen

Gegevens

Datum:
28 oktober 2021
Tijd:
10:00 - 17:00

Locatie

Academie voor haptonomie Doorn

Organisator

VHZB
E-mail:
bestuur@vhzb.nl
Bekijk de site van Organisator

Agenda

There are no upcoming events at this time.

Misschien interessant…

Podcast HZB online

Podcast HZB online

Podcast HZB De podcast over HZB is af en online gegaan! Patricia Wichman (https://www.haptonomie-sulis.be/) heeft hier...

Lees meer
Geef jij zelf zwangerschapshaptonomie?

Word lid van de VHZB

Lid worden van de VHZB heeft veel voordelen. Zo ben je goed vindbaar op onze website voor zwangeren, hun partners en verwijzers en heb je zowel offline al online contact met collega’s door heel Nederland.

Wij bieden jou een eigen profielpagina en toegang tot ons forum. Maar ook kun je als lid kosteloos deelnemen aan workshops, lezingen en studiedagen.