Laden Evenementen

« Alle Evenementen

ALV en studiedag

13 oktober @ 09:00 - 17:30

€95,

Algemene Ledenvergadering

Op 13 oktober 2020 houden we onze Algemene Ledenvergadering.

De ledenvergadering + Studiedag

Locatie: nog nader te bepalen

Inloop ALV: 9:00

Start ALV: 9:30

Inloop studiedag  11:00 uur

Start studiedag : 11.15 uur

Borrel : 16.30 uur

Einde : 17.30 uur

Kosten : leden gratis, niet-leden €95,- incl. lunch & borrel

Thema: “Seksualiteit en intimiteit tijdens de zwangerschap en na de geboorte”

Het is niet voor iedereen makkelijk  om over seksualiteit en intimiteit te spreken met de stellen, die bij ons komen. Er verandert  veel in het lijf en in de relatie tijdens de zwangerschap, de geboorte en de drukke tijd erna. Misschien liggen er nare seksuele ervaringen in het verleden of zijn er vervelende dingen gebeurd tijdens de bevalling. Intimiteit en seksualiteit moeten vaak weer opnieuw  ontdekt worden. Dat gaat niet altijd vanzelf: het neigt naar taboe, schaamte en verlegenheid. Het is daarom belangrijk dat wij ons gemakkelijk voelen bij dit  onderwerp, zodat we de stellen kunnen helpen de liefde die zij als partners voor elkaar voelen,  te laten stromen en tastbaar te maken.

We hebben hiertoe 3 bijzondere vrouwen uitgenodigd. Zij zullen ons ieder op hun eigen wijze uitnodigen om  vrijer om te gaan met seksualiteit en intimiteit.

We starten de ochtend met Jacqueline van der Bilt. Jacqueline (1967) is maatschappelijk werkster, werkt bij 2 huisartsenpraktijken als praktijkondersteuner GGZ . Zij begeleidt mensen wier seksleven wordt belemmerd door pijn.  Haar wens is dat je je vrij voelt in en met je lichaam en dat je gemeenschap kunt hebben met plezier wanneer je dat wilt , als onderdeel van je hele seksualiteit. Zij heeft tevens een boek geschreven: Overwin je vaginisme

Na de lunch presenteren Meike van der Velde & Olga Westerlink hun programma.

Meike van der Velde is verloskundige en consulente seksuele gezondheid. ​Meike kijkt niet alleen naar veranderingen bij de vrouw, maar vooral ook naar de veranderde relatie tussen de ouders. De beleving van seksualiteit en intimiteit is bij beiden anders dan voor zwangerschap en geboorte. Het is de kunst om vanuit een nieuw begin elkaar vanuit veiligheid weer te ontdekken.Olga Westerlink zal de interactieve lezing van Meike luister bij zetten met haptonomische oefeningen.

Olga is haptotherapeut, bekkenbodem fysiotherapeute en HZB`er. Zij is verbonden geweest bij het AMC op de afdeling seksuologie en bekkenbodemproblematiek en begeleidt al vele jaren zwangere stellen.

Zowel Jacqueline, Meike als Olga stellen het op prijs als wij als deelnemers onze eigen ervaringen en casuïstiek  inbrengen.

Wij hopen jullie te ontmoeten op 13-10

Opgeven kan via secretaris@vhzb.nl

Gegevens

Datum:
13 oktober
Tijd:
09:00 - 17:30
Kosten:
€95,
Evenement Categorieën:
,

Organisator

VHZB
E-mail:
info@vhzb.nl
Website:
https://vhzb.nl

Locatie

Onbekent
Nederland + Google Maps

Agenda

ALV en studiedag

ALV en studiedag

13 oktober 2020 @ 09:00-17:30 €95, | Algemene ledenvergadering, Studiedag

Studiedagthema 2020: “Seksualiteit en intimiteit tijdens de zwangerschap en na de geboorte” Het is niet voor iedereen makkelijk om over seksualiteit en intimiteit te spreken met de stellen, die bij ons komen. Er verandert veel in het lijf en in de relatie tijdens de...

Embodied Consent

Embodied Consent

20 november 2020 @ 10:00-17:00 €125 | Nascholingsdag

Uitnodiging Nascholingsdag Voor: Haptotherapeuten , Haptonomisch zwangerschapsbegeleiders , & Medewerkers in de geboortezorg Door Daphne Bergkotte -vd Putten en Mariëtte Frits: In het kort: • Je krijgt veel praktische technieken en verfijnde taal om met seksualiteit ...

Misschien interessant…

Geef jij zelf zwangerschapshaptonomie?

Word lid van de VHZB

Lid worden van de VHZB heeft veel voordelen. Zo ben je goed vindbaar op onze website voor zwangeren, hun partners en verwijzers en heb je zowel offline al online contact met collega’s door heel Nederland.

Wij bieden jou een eigen profielpagina en toegang tot ons forum. Maar ook kun je als lid kosteloos deelnemen aan workshops, lezingen en studiedagen.