Boek: Tastbaar welkom

Tastbaar welkom – Haptonomische zwangerschapsbegeleiding in beeld

Het boek ‘Tastbaar welkom – Haptonomische zwangerschapsbegeleiding in beeld’  is het eerste boek dat het haptonomische begeleidingsproces in beeld brengt van begin van de zwangerschap totdat het kind een jaar oud is. Met dit boek wordt inzichtelijk hoe (aanstaande) ouders zelf een gezonde gevoelsontwikkeling kunnen bewerkstelligen bij hun kind. Onder begeleiding maar op eigen kracht.

Proces in beeld

Het proces rond kinderen krijgen is voor velen – op welke manier ook – een ingrijpend thema in het leven. De één lukt het ‘op gevoel’, de ander worstelt met het kind en zichzelf in de pre- en postnatale fase. In alle gevallen heeft dit consequenties voor de gevoelsontwikkeling van het (aanstaande) kind.

“Beelden zeggen in dit geval meer dan enkel woorden. Dat laat ‘Tastbaar welkom – Haptonomische zwangerschapsbegeleiding in beeld’ ontegenzeglijk zien.”

 

Affectieve begeleiding

De haptonomische pre- en postnatale begeleiding is een affectieve begeleiding die zich richt op de veranderingen in de relatie van de ouders en de steeds grotere plek die het kind binnen die relatie inneemt.

Deze begeleiding leidt concreet tot:

  • een sterkere band tussen ouder(s) en kind voor de geboorte (dit geldt in belangrijke mate ook voor de partner) die doorwerkt na de geboorte;
  • een gezonde gevoelsontwikkeling van het kind;
  • relationele verdieping tussen beide ouders;
  • het beter kunnen omgaan (door met name de moeder) met angst, pijn en lichamelijke veranderingen;
  • een stabiele opvoedingsbasis door begeleiding van ouders & kind gedurende de eerste cruciale levensfasen.

 

Specificaties

Het boek ‘Tastbaar welkom’ (ISBN nummer 978-90-812958-1-9) is een uitgave in eigen beheer van de VHZB en is bij ons voor €10,- te bestellen

Nederlands | Hardcover | ISBN 978-90-812958-1-9 | Druk: 1 | 96 pagina’s

Boek: Tastbaar welkom

Dit is het eerste boek dat het haptonomische begeleidingsproces in beeld brengt van begin van de zwangerschap totdat het kind een jaar oud is. Met dit boek wordt inzichtelijk hoe (aanstaande) ouders zelf een gezonde gevoelsontwikkeling kunnen bewerkstelligen bij hun kind. Onder begeleiding maar op eigen kracht.

1 april 2008

Misschien ook interessant…

Geef jij zelf zwangerschapshaptonomie?

Word lid van de VHZB

Lid worden van de VHZB heeft veel voordelen. Zo ben je goed vindbaar op onze website voor zwangeren, hun partners en verwijzers en heb je zowel offline al online contact met collega’s door heel Nederland.

Wij bieden jou een eigen profielpagina en toegang tot ons forum. Maar ook kun je als lid kosteloos deelnemen aan workshops, lezingen en studiedagen.